Borovinki night
Новини

Боровинкови нощи – 2019: Дискусия за разхищението на храна

Знаете ли, че милиони хора по света гладуват, а в същото време 1/3 от световното производство на храни се разхищава? В ЕС повече от половината изхвърлена храна се пада на домакинствата. Това е проблем и в България, където само за година изхвърляме над 670 000 тона ядлива храна.

Промяна е възможна с осъзнаване на проблема и малки всекидневни усилия в домакивствата. Това е темата на дискусия, която ще бъде организирана от екипа на проекта “Твоята Храна“ на 27 юли 2019 (събота) в рамките на Боровинкови нощи в х. Амбарица в Троянския Балкан.

Ще бъдат представени интересни факти за похабяването на храни, като и възможните практични решения, които са в ръцете на всеки от нас: чрез игри, тестове и наръчник за големи и книжка за малки, които ще получите от екипа на проекта.

Проектът „Твоята храна“ (2017-2020) се изпълнява в Литва, Латвия, Естония, Хърватия, Румъния и България с финансовата подкрепа на ЕС. Целта му е да цели да популяризира умения за намаляване разхищението на храна в домакинствата. В България проектът се изпълнява от Фондацията за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА.

Още за „Твоята храна“:
http://hrana.bioselena.com/

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *