Зарежда Събития

« All Събития

 • Това събитие е минало събитие.

Да спасим динята: кулинарна работилница

30.07.2020 @ 18:30 - 21:30

В разгара на лятото ви каним на кулинарна работилница посветена на най-летния плод – ДИНЯТА!. Ателието е част от дейностите по проекта „Твоята храна“ за намаляване на хранителните отпадъци от домакинствата.

Охладената диня (със сирене или без) е любима на всеки в горещите дни. Случва се обаче да ни „дойде“ прекалено голяма, да я забравим в хладилника за няколко дни и тя да загуби привлекателността си. За да избегнем момента, в който се чудим какво да правим с половин „отлежала“ диня, ви предлагаме това кулинарно ателие с интересни и слабо известни начини за консумиране на сочния плод. Ще научите как да избирате вкусна, добре узряла диня, как да я съхранявате правилно и какво можете да приготвите с нея.

Водещ на работилницата е Йордан Кръстев от Прегърни готвача, който обича да експериментира с вкусовете и да търси начини за пълноценното използване на всяка храна.

В ателието ще приготвим:

 •  разхлаждаща супа от диня
 • свежа и ароматна салата с диня
 •  динена лимонада
 •  динена пица
 •  грилована диня
 •  динено сорбе

  Звучи ли ви интригуващо? Запишете се за участие чрез попълване на следния формуляр до 29 юли (сряда): https://forms.gle/DAtwSHw2w6PZu9DD7
  Работилницата е безплатна, като местата са ограничени до 20, така че заявете включването си сега!

  Инициативата „Твоята храна“ насочва общественото внимание към проблема с хранителните отпадъци и екологичните, социални, икономически аспекти на локално и глобално ниво, свързани с това. Целим да популяризираме знания и умения за намаляване на разхищението на храна в домакинствата.
  Проектът се изпълнява от Фондация Биоселена и е съфинансиран от Европейския съюз.
  За повече информация: https://hrana.bioselena.com.

Детайли

Дата:
30.07.2020
Час:
18:30 - 21:30
Събитие Тагове:
, ,
Уебсайт:
https://www.facebook.com/events/415765582677117/

Организатор

Екипът на проекта „Моята храна“

Място

The Social Teahouse
Варна
Ул. Преслав 53, България
+ Google Map