Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Да спасим зарзавата – кулинарна работилница

25.07.2020 @ 10:00 - 14:00

Каним ви на кулинарна работилница в споделената градина за градско земеделие в град Варна, на която ще готвим пълноценно и без отпадъци със зарзавата произведен на място. Ателието е част от дейностите по проекта „Твоята храна“ за намаляване на разхищението на храна.

Ще разгледаме първо наличните продукти из лехите и сами ще подберем с какво ще готвим и в какви количества. Ще се запознаем с пътя на храната, произведена в градината и ще измерим в крачки разстоянието от полето до чинията ни 🙂

В ателието ще научим повече и за проекта Градско земеделие – 3C Humana Varna. Защо се случва и как да започнете сами инициатива за споделена градина.

Водещ на работилницата е Йордан Кръстев от Прегърни готвача, които ще но посвети в тайните на сезонната кухня. Заедно ще приготвим:

– паея със зарзават от градината
– сармички в листа от манголд и цвекло
– студена супа от червено цвекло
– салата с пащърнак и хрян
– лимонада с билки от градината (мента, босилек, лавандула и каквото още ни хареса)

Участието в работилницата е безплатно. Необходимо е предварително записване до 23 юли (четвъртък) чрез попълване на формуляр: https://forms.gle/otadVeXu8MnThAB17

Местата са ограничени до 20, така че заявете включването си сега.

Инициативата „Твоята храна“ насочва общественото внимание към проблема с хранителните отпадъци и екологичните, социални, икономически аспекти на локално и глобално ниво, свързани с това. Целим да популяризираме знания и умения за намаляване на разхищението на храна в домакинствата.
Проектът се изпълнява от Bioselena / Биоселена и е съфинансиран от Европейския съюз.
За повече информация: https://hrana.bioselena.com

Детайли

Дата:
25.07.2020
Час:
10:00 - 14:00
Събитие Тагове:
,
Уебсайт:
https://www.facebook.com/events/203133881108657/

Организатор

Екипът на проекта „Моята храна“

Място

Градско земеделие – 3C Humana Varna