Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Публичен онлайн дебат на тема „Разхищение на храна“

03.04.2020 @ 15:00 - 17:00

Клуб „Дебати“ към Център за подкрепа на личностното развитие Стара Загора и Фондация БИОСЕЛЕНА ви канят на публичен ученически онлайн дебат по темата за разхищението на храна на 03 април (петък) от 15 часа.
Форматът на дебата е световни училища с два отбора по трима участника, а темата:
„Това правителство ще насърчава усвояването на храните с изтичащ срок на годност, вместо те да бъдат изхвърляни“.
Всеки, който желае да слуша, гледа и участва в дебата, ще може да го направи чрез линк към платформа, в която ще се случи събитието. Линкът ще бъде споделен тук непосредствено преди началото.

Дебатът се организира по проекта #ТвоятаХрана на Фондация БИОСЕЛЕНА, съфинансиран от Европейския съюз. Той цели да запознае хората с проблема засягащ хранителните отпадъци и да предложи решения за намаляването им от страна на домакинствата.

В Европа годишно се изхвърлят около 100 милиона тона храна. 53% от тях се падат на домакинствата. В същото време милиони хора по света гладуват или не си дояждат, а ресурсите на планетата се задъхват за производството на храни, което след това се пропиляват.
Проектът „Твоята храна“ се изпълнява в шест страни – България, Естония, Латвия, Литва, Румъния и Хърватия, с финансовата подкрепа на Европейския съюз.
Целта му е да повиши информираността по темата разхищението на храна; да даде познания за това как изхвърлянето на храна е свързано с климатичните промени;
да информира за взаимовръзките между развиващите се и развитите страни по отношение на производството и потреблението на храни и да популяризира умения за намаляване разхищението на храна в домакинствата.
Повече информация на: http://hrana.bioselena.com/

Детайли

Дата:
03.04.2020
Час:
15:00 - 17:00
Събитие Тагове:
, ,
Уебсайт:
https://www.facebook.com/events/752711421802266/

Организатор

Екипът на проекта „Моята храна“

Място

Карлово, офисът на БИОСЕЛЕНА – ул. Васил Караиванов“ 36