Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Публичен студентски дебат „Твоята храна“

09.03.2020 @ 16:00 - 18:00

Клуб „Дебати“ към Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и Фондация Биоселена ви канят на публичен студентски дебат по темата за разхищението на храна от на 9.03 (понеделник) от 16 часа в Зона 21.
Формата на дебата е британски парламентарен, а темата: „Това правителство смята да забрани със специален закон изхвърлянето на храна от хранителните магазини в България„.

Дебатът се случва с помощта на проект #ТвоятаХрана на фондация БИОСЕЛЕНА, съфинансиран от Европейския съюз. Той цели да запознае хората с проблема, засягащ хранителните отпадъци и да предложи решения за намаляването им от домакинствата.

В Европа годишно се изхвърлят около 100 милиона тона храна. 53% от тях се падат на домакинствата. В същото време милиони хора по света гладуват или не си дояждат, а ресурсите на планетата се задъхват за производството на храни, което след това се пропиляват.

Проектът „Твоята храна“ се изпълнява в шест страни – България, Естония, Латвия, Литва, Румъния и Хърватия, с финансовата подкрепа на Европейския съюз. Целта му е:

  • да повиши информираността по темата разхищението на храна; да даде познания за това как изхвърлянето на храна е свързано с климатичните промени;
  • да информира за взаимовръзките между развиващите се и развитите страни по отношение на производството и потреблението на храни;
  • да популяризира умения за намаляване разхищението на храна в домакинствата.Повече информация на: http://hrana.bioselena.com/

Детайли

Дата:
09.03.2020
Час:
16:00 - 18:00
Събитие Тагове:
, ,
Уебсайт:
https://www.facebook.com/events/1034908663552309/

Организатори

Екипът на проекта „Моята храна“
Клуб „Дебати“ към Софийски университет „Св. Климент Охридски“

Място

София, Зона 21