Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Публичен ученически дебат „Твоята храна“

25.02.2020 @ 11:00 - 13:00

Клуб „Дебати“ в Национална финансово-стопанска гимназия и Фондация БИОСЕЛЕНА ви канят на публичен ученически дебат по темата за разхищението на храна на 25.02 (вторник) от 11 часа в зала 16.
Формата на дебата е световни училища, а темата:
„Това Правителство смята да забрани със специален закон изхвърлянето на храна в България“.

Дебатът се случва с помощта на проект #ТвоятаХрана на фондация БИОСЕЛЕНА, съфинансиран от Европейския съюз. Той цели да запознае хората с проблема засягащ хранителните отпадъци и да предложи решения за намаляването им от страна на домакинствата.

В Европа годишно се изхвърлят около 100 милиона тона храна. 53% от тях се падат на домакинствата. В същото време милиони хора по света гладуват или не си дояждат, а ресурсите на планетата се задъхват за производството на храни, което след това се пропиляват.

Проектът „Твоята храна“ се изпълнява в шест страни – България, Естония, Латвия, Литва, Румъния и Хърватия, с финансовата подкрепа на Европейския съюз. Целта му е да повиши информираността по темата разхищението на храна; да даде познания за това как изхвърлянето на храна е свързано с климатичните промени; да информира за взаимовръзките между развиващите се и развитите страни по отношение на производството и потреблението на храни и да популяризира умения за намаляване разхищението на храна в домакинствата.
Повече информация на: http://hrana.bioselena.com/

Вижте как преминаха предишните ни дебати.

Детайли

Дата:
25.02.2020
Час:
11:00 - 13:00
Събитие Тагове:
, ,
Уебсайт:
https://www.facebook.com/events/207320107323078/

Организатор

Екипът на проекта „Моята храна“

Място

pin Национална Финансово – Стопанска Гимназия
ул. Розова долина 1
София, 1421
+ Google Map