Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

#ТвоятаХрана в Дните на предизвикателствата – 2019

03.12.2019 - 05.12.2019

Logo hrana

Проектът „Твоята храна“ ви очакваме на щанда ни в Дните на предизвикателствата – 2019! Очакваме ви на щанда ни в Университета по архитектура, строителство и геодезия в София (бул. „Христо Смирненски“ 1, Аула Максима) от 3 до 5 декември.

На щанда ни ще намерите информационни материали и интерактивни образователни игри за деца и възрастни. Ще е интересно и забавно при нас: ще имаме състезания. И  разбира се, награди за победителите.
Очакваме ви!

Знаете ли, че един милион души на света гладуват? В същото време 1/3 от световното производство на храни се разхищава. В ЕС повече от половината изхвърлена храна се пада на домакинствата. Защо е така и как да намалим загубите на храни – заповядайте на нашия щанд, за да научите любопитни подробности и да потърсим решения заедно!

Проектът #ТвоятаХрана е съфинансиран от Европейския съюз. Изпълнява се в 6 европейски страни, включително и България. Целта му е да повиши информираността по темата разхищението на храна; да даде познания за това как изхвърлянето на храна е свързано с климатичните промени; да информира за взаимовръзките между развиващите се и развитите страни по отношение на производството и потреблението на храни; и да популяризира умения за намаляване разхищението на храна в домакинствата.

Организатор

Екипът на проекта „Моята храна“

Място

Университета по архитектура, строителство и геодезия
бул. "Христо Смирненски" 1, Аула Максима
София, 1164
+ Google Map
Уебсайт:
https://uacg.bg/