Новини

Без остатък: мисия възможна

Да видиш как става е по-ценно от хиляди думи как да не разхищаваме храната. Това направиха приятелите ни от Фондация Повей  с малък проект по линия на „Твоята храна“. Ентусиазираните й членове подготвиха шест клипа, с които да убедят и вас.

В първите пет епизода участват децата им – Тимотей, Карина, Николай и Мина, а в последния –  гостува Катето. „Идеята за канала създадохме заедно с децата, кото искаха да направят свой канал в Ютюб. Темата за разумното потребление на храна им допадна, защото осъзнават важността й“, разказва ръководителката на фондацията Михаела Танева-Андреева, която е режисьор и сценарист на поредицата.

Да ни ви обясняваме повече, вижте шестте филма:

Без остатък – еп.1 – Какво е свръхпотребление?
Без остатък -еп.2 – Планиране
Без остатък – еп.3 – Да отгледаме сами храната си!
Без остатък – еп.4 – Съхранение!
Без остатък – еп.5 – Полезни остатъци
Без остатък – еп.6 – Официалната статистика

Звукооператор и звукорежисьор на клиповете е Пламен Драганов, оператор – Ивайло Стоянов, монтажът е дело на Диана Попова.

От #ТвоятаХрана сме радостни да чуем, че Ютюб-каналът „помага на хората, но помага и на нас да станем по-дисциплинирани по отношение на храната“. Те взимат активно участие в работата в зеленчуковата градина на Фондация „Повей“  и се вълнуват, когато видят покълналите семенца и зреещите плодове.

Фондацията е семейна инициатива за развиване на познанието и отношението към природата, органичното земеделие и активното учене сред природата. Създадена е в началото на 2019 г. В рамките на една календарна година са засадили над 1000 медоносни фиданки съвместно с Гората.бг. Организираха и Фестивал на алтернативното земеделие „Алтер Агро“.  Фондацията подпомага семейства в нужда от община Горна Малина, като освен средства, дрехи и вещи, се опитва да им предоставя достъп до знания за био земеделието и да ги подпомага в създаването на собствени био стопанства.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *