Новини

За храната като в британския парламент

Дори и да не сте били в британския парламент, покрай Брекзит знаете колко разгорещени са дебатите там. И по темата за разхищението на храна се случи същото в дебатите, които проектът „Твоята храна“ организира в понеделник вечер съвместно с Клуб „Дебати“ към Софийски университет „Св. Климент Охридски“ и със съдействието на “Асоциация Дебати България”.

Темата бе: „Това правителство смята да забрани със специален закон изхвърлянето на храна от хранителните магазини в България“. Това (засега) не е истина, но кой знае някой ден…

Двата отбора бяха разделени като в британския парламент: правителство и правителство „в сянка“. 17 участника се включиха активно в дебата.

В интервю за БНР преди събитието Мартин Михайлов от Асоциация „Дебати“ подчерта, че изборът на темата е направен, тъй като тя позволява проблематизиране в дълбочина и при разглеждането ѝ могат да бъдат представени различни гледни точки и да се получи сблъсък на позиции.

„Студентите показаха впечатляващо дебатьорско майсторство, знания и разбиране по темата, а публиката бе ангажирана и идейна в търсенето на решения“, посочи Драгомира Раева, експерт по устойчиво хранене.

Наскоро организирахме и ученически дебати по темата в Бургас, Димитровград и София.

Ето защо по проекта „Твоята храна“ правим такива дебати.
Следете нашия календар и за други предстоящи събития по #ТвоятаХрана.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *