Новини

#ТвоятаХрана: разкажи ни твоята аудиовизуална история

Изкуството за създаване и разказване на истории (digital storytelling) е изключително важно умение. По-добре е да видиш един път, отколкото да четеш хиляди думи. Водени от това разбиране, от проекта „Твоята храна“ организирахме серия безплатни обучения в София, Варна, Бургас и Велико Търново.

Разбира се, основната тема бе разхищението на храна.

Водещ на обученията бе Димитър Узунов, режисьор, сценарист и продуцент с магистърска степен по Приложни театрални науки от университета Париж VIII, с опит във воденето на обучения и мастъркласове по storytelling, публично говорене, актьорско майсторство и театър във Франция, България, Великобритания, САЩ, Гърция, Египет, Кипър, Литва и Азербайджан.

Впечатляващ бе интересът към обученията! Всички се справиха блестящо: интересни идеи, собствени рисунки, оригинално лично виждане, снимане и монтиране. Имаме няколко дузини клипове със силни #ТвоятаХрана послания. Вижте тук малка селекция, а по-долу и отделните клипове.

За мен беше любопитно, неочаквано и полезно обучение. Водещият Димитър Узунов бе много приятен, вдъхновяващ и напътстващ и с лекота ни поведе през темите чрез игри, творчески задачи и много примери“, споделя Радостина Ценова, която се включи в обучението в Бургас. „Впечатли ме начинът по който бяха подходили колегите от „Твоята храна“ – чрез участие в едно много полезно обучение да вкарат важната тема за храната и да провокират участниците да споделят своите идеи първо в истории, а после като кратки видеа. Групата бе пъстра и интересна, всеки имаше своя причина да се включи, различен поглед към темата за храната и съответно съвсем различна визия за това как да я представи. Едни разчитаха на снимки, други на анимирани герои, трети на необикновената си история. Но всички много се забавлявахме и не усетихме как се изниза този вълнуващ и наситен ден. Няма да забравим историята за кривата краставица, за брокола, който бил себе си или за зърнената фея. Впечатляващ подход и вдъхновяващи истории по тема, която става все по-важна – твоята…. нашата храна“.

Тодор Войнски, участник от Варненското обучение е лаконичен, но не по-малко възторжен: “Очаквах да се науча да правя просто видеа. Научих не само това, но и как да разкажа история, така че да въздейства и да провокира. Научих също и толкова много за храната и как да не я пилеем, че вече ми е невъзможно да не прилагам това знание ежедневно и да не го споделям с приятели! Изключително полезен курс!”

Вижте видео – посланието на Теодор.

Ето и другите клипове от нашата селекция.

Дарина Димитрова от Бургас:

Марин Абаджияринов от Велико Търново:

Деница Милушева от Велико Търново:

Пламена Сертева от Бургас:

Николай Раднев от Велико Търново:

Аня Хариз от Варна:

Владимир Терзиев от Бургас:

Младен Георгиев от Варна:

Даниела Димова от Варна:

Александра Димитрова от Бургас:

Ана-Мария Георгиева от Варна:

Николина Караганчева от Бургас:

Поля Васева и Красимира Тодорова от Варна:

Венета Милева от Варна:

Ако имате история за #ТвоятаХрана, разкажете ни я.
Ние с радост ще я публикуваме!

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *