Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Да спасим смокините с кулинарна работилница

03.09.2020 @ 18:30 - 21:00

Каним ви на романтична и сладка кулинарна работилница посветена на най-нежния плод – СМОКИНЯТА. Ателието е част от инициативата „Твоята храна“ за намаляване на хранителните отпадъци от домакинствата. Работилницата е безплатна, като местата са ограничени до 20.

Смокинята е много устойчиво и силно растение. В подходящи условия дървото расте бързо, ражда обилно и се разпространява от само себе си, а самите плодове са нежни и трудни за съхранение. Добре познати са ни сладкото от смокини и сушените такива, но какво още можем да създадем с този ухаен и изкушаващ плод?
В работилницата ще изследваме кулинарните приложения на смокинята и нейните листа от разядки и салати до десерти и напитки – възможностите са много, а вкуса – неустоим!

Водещ на работилницата е Людмил Хайдутов – Люси – етно ботаник и кулинарен ентусиаст, който обича да споделя опита си в готвенето със сезонни, местни, истински продукти.

В ателието ще приготвим:
– ухаен сироп от смокинови листа;
– сладко-солена разядка със зрели смокини;
– свежа салата със смокини;
– ароматна гозба с пресни смокини;
– смокинов десерт.

Ако сте заинтригувани и желаете да участват, запишете се чрез попълване на следния формуляр до 01 август (вторник): https://forms.gle/ckPhrMBbMdPe64HF9.

Инициативата „Твоята храна“ насочва общественото внимание към проблема с хранителните отпадъци и екологичните, социални, икономически аспекти на локално и глобално ниво, свързани с разхищението на храна. Целим да популяризираме знания и умения за пълноценното и устойчиво използване на хранителните продукти от домакинствата.
Проектът се изпълнява от Фондация за биологично земеделие БИОСЕЛЕНА с финансовата подкрепа на Европейския съюз.
За повече информация: https://hrana.bioselena.com

Детайли

Дата:
03.09.2020
Час:
18:30 - 21:00
Събитие Тагове:
, , ,
Уебсайт:
https://www.facebook.com/events/930059744169813/

Организатор

Екипът на проекта „Моята храна“

Място

pin УНБ – Синеморец
ул. Устие 24
Синеморец,
+ Google Map