Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Солта – кулинарна работилница в Бургас

07.08.2020 @ 18:00 - 20:30

Заповядайте на кулинарна работилница, в която ще изследваме различните лица и вкусове на солта! Ателието е част от дейностите по проекта  „Твоята храна“ за намаляване на хранителните отпадъци от домакинствата и се случва в рамките на Local Fest 7-8-9 Август в Бургас.

Солта присъства на трапезата ни ежедневно и е част от почти всички ястия или хранителни продукти, които консумираме. Тя е жизненоважна за правилното функциониране на организма ни, но може да бъде и опасна, ако я приемаме в големи количества. В кулинарната работилница ще надникнем в добре познати, но и в неочаквани приложения на солта в кухнята. Ще се запознаем как с нейна помощ можем да съхраняваме успешно храната си и да ѝ предаваме интересни нюанси и вкусове.

Водещ на работилницата е Елина от Кулинарен клуб АМКО, чиято страст е да комбинира солта в необичайни рецепти, които носят наслада за небцето и използват храната пълноценно.

В ателието ще приготвим:
* солен карамел
* божествени фурми с ядки, шоколад и солни кристали
* сух домашен зеленчуков бульон
* чеснова паста
* босилеково песто
* бърза туршия със сезонни зеленчуци.

Ако поканата ни ви привлича, то запишете се за участие чрез попълване на следния формуляр до 06 август (четвъртък): https://forms.gle/Miym32tUdEFsFops8.
Работилницата е безплатна, но местата са ограничени до 20, така че заявете включването си сега!

Инициативата „Твоята храна“ насочва общественото внимание към проблема с хранителните отпадъци и екологичните, социални, икономически аспекти на локално и глобално ниво, свързани с това. Целим да популяризираме знания и умения за намаляване на разхищението на храна в домакинствата.
Проектът се изпълнява от Фондация БИОСЕЛЕНА с финансовата подкрепа на Европейския съюз.
За повече информация: https://hrana.bioselena.com

Детайли

Дата:
07.08.2020
Час:
18:00 - 20:30
Събитие Тагове:
, , , ,
Уебсайт:
https://www.facebook.com/events/2822820931272037/

Организатор

Екипът на проекта „Моята храна“

Място

pin Графична база „Тодор Атанасов“ – Бургас
Приморски парк
Бургас,
+ Google Map