Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

#ТвоятаХрана на Панаира на книгата

10.12.2019 - 15.12.2019

Твоята храна

Фондация БИОСЕЛЕНА и проект „Твоята храна“ ви очакваме на щанда ни на Софийски международен панаир на книгата ! Можете да ни намерите в НДК на трети етаж, изток, от 10 до 15 декември.

Ще е интересно и забавно при нас: ще имаме игри и състезания. И  разбира се, награди за победитилите. На щанда ни ще намерите информационни материали и интерактивни образователни игри за деца и възрастни. Ще получите Наръчника ни, а малките ни приятели –  детска книжка за храните. Следете ФБ-събитието ни за новини.

В петък, 13 декември от 11 ч. на сцената за културни събития ще направим представяне по темата „Можем ли да променим културата си на хранене, за да намалим разхищението на храна?“

Знаете ли, че един милион души на света гладуват? В същото време 1/3 от световното производство на храни се разхищава. В ЕС повече от половината изхвърлена храна се пада на домакинствата. Защо е така и как да намалим загубите на храни – заповядайте на нашия щанд, за да научите любопитни подробности и да потърсим решения заедно!

Проект #ТвоятаХрана е съфинансиран от Европейския съюз. Изпълнява се шест европейски  страни, включително и България.  Целта му е да повиши информираността относно разхищението на храна; да даде познания за това как изхвърлянето на храна е свързано с климатичните промени; да информира за взаимовръзките между развиващите се и развитите страни по отношение на производството и потреблението на храни; и да популяризира умения за намаляване разхищението на храна в домакинствата.

Детайли

Начало:
10.12.2019
Край:
15.12.2019
Събитие Тагове:
, , , , , ,
Уебсайт:
https://www.facebook.com/events/576994249784869/

Организатор

Екипът на проекта „Моята храна“

Място

НДК
Площад България 1
София, България
+ Google Map
Уебсайт:
http://ndk.bg/