Новини

Да поговорим за храна, за #ТвоятаХрана

От проекта „Твоята храна“ започнахме дискусии за храната, разхищението й в национален и световен мащаб и начините, с които да се търси решение на проблема. Първите дебати организирахме в Бургас (8 февруари) и Димитровград (10 февруари).

Дебатът в Бургас бе с Клуб Дебати Бургас, чиито членове бяха 15-те участници, разделени на два отбора, представляващи правителство и опозиция. Трябваше да бъдете там, за да видите страстта, с която участниците защитаваха своите каузи!
Темата  бе: Това правителство смята вместо да разпространява намаляването на хранителните отпадъци и прахосването на храна, да задължи разделното събиране на тези отпадъци и преработването им на компост, биогаз или електричество. Имаше и дискусия с публиката, а накрая участниците в дебата получиха награди.


В Димитровград дебатирахме съвместно с Общински ученически парламент към Детски и младежки център – Димитровград, чиито членове бяха основните участници.
Темата бе: Предложение на Общинския съвет за изготвяне и прилагане на местна програма за намаляване на хранителните отпадъци от домакинствата в Димитровград.
Форматът на дебата бе общинско заседание, където предложението се представя и обсъжда.Всеки участник получи роля с конкретна задача, за която се подготви предварително. Имахме кмет, общински съветници, експерти, земеделски производител, природозащитник, журналист и други действащи лица. Два часа сериозни дебати на 17 ученика!

Следете нашия календар за предстоящи дебати по #ТвоятаХрана.

Related Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *